Sidor

fredag, augusti 19, 2005

Greider& Hörstadius

Greider, ja han är ju lite varstans fortfarande, men den här andra killen, Hörstadius var det väl han hette? Erik Hörstadius var finns du nu? Du som var överallt & hade åsikter, debatterade väl med Greider vid ett otal tillfällen? anpassning av åsikter. åsidosättande av vikten att utforma en personlig hållning ( något att hålla upp framför en annan& dra streck& pilar& minustecken ( kanske, ändå. men jag tror, du har rätt i det att) mellan) till förmån för positionerandet. men nu kommer jag inte längre ihåg vad jag tänkte säga, det var något om det här med åsikter:
« En monolog förvandlas lätt till 'a defensive posture': mer och mer döv för vad den själv faktiskt säger, mer och mer lagd att tabuförklara, att begå kategorifel, att bli självmotsägande, att inte se skogen. Det är för övrigt också vid detta stadium som den defensiva vokabulären blir mer och mer framträdande i det offentliga samtalet: vi ska "värna om", vi ska "slå vakt om", vi ska "slå larm", etc. etc.» citat från: pressylta redux
.
övervinna scenskräcken . ha något att säga. vad det nu var.

1 kommentar:

- sa...

Hörstadius är, har jag hört, numera någon slags tv-producent på 5:an eller 3:an, och saknad av just ingen.

"Hjärtats djur" - vem döper en roman till något sådant. Helt utan ironi dessutom. Hm. Det är ändå lite roligt när man tänker på det.